Szlovéniai síterepek

Ausztriai síterepek

 

Síelés Ausztriában: Saalbach

 

Saalbach-térképe

 

Saalbach nagyszerű célpont azoknak, akik nem bírnak betelni a síelés élvezetével, itt ugyanis 200 kilométernyi síterület használható anélkül, hogy kocsival vagy autóbusszal kellene közlekednünk a pályák között. Több, mint félszáz sífelvonó szállítja a síelőket a közeli völgyekből, három települést köt össze a síhinta hálózat. A Saalbach Hinterglemm sícirkusz területén működő hóágyúknak köszönhetően novembertől már biztos síterepnek számít ez az ausztriai sítúra célpont. A leghoszabb pálya hét kilométeres és ezer méternyi szintkülönbséget jelent. A kék pályák hossza 90 km, a pirosaké 95, míg a fekete sípályák 15 kilométer hosszan várják a síelőket. A freeride rajongókat nyolcvan kilométernyi szép mélyhó csábítja. A sífutóknak csaknem 150 kilométernyi, naponta karbantartott sípálya áll rendelkezésükre.
Van itt még öt hópark is és éjszakai sípálya. Szerdánként a síshow-k alkalmával itt aztán akad alkalom a síelés nagyjainak bátorságát megcsodálni, vannak fellépők, akik a pályán található étterem tetejéről ugranak. A szánkózás kedvelőiről sem feledkeztek meg, ha ausztriai sítúránkat változatosabbá akarjuk tenni, menjünk fel a kabinossal a Mittelstationig és próbáljuk, milyen innen éjszaka lecsúszni.
Saalbach infrastrukturális szempontból is kitűnő ausztriai sítúra célpont, csaknem húszezer vendégágy van a közelben, a luxuskategóriától a turistaszállókig minden síelő találhat igényeinek megfelelő szállást. Az egész napos síelés után bátran válogathatunk a számtalan bár és szórakozóhely kínálatából. Leogang település a kisgyermekes családoknak és a nyugalomra vágyóknak lehet nagyszerű választás síutak tekintetében. A terület teljesen lavinabiztos a mélyhavas részein is, a gyerekeknek pedig rengeteg lehetőséget kínálnak a síoktatástól elkezdve a síprogramokig és játékos tanulásig. Mindezen felül van itt még több, mint 100 km-nyi jelzett túraútvonal, amely különösen szép kirándulásokra csábít nyaranta, de egy részük télen is bejárható.

Napi bérlet (főszezon): 45 EUR/fő
Hat napos bérlet (főszerzon): 220 EUR/fő

Síoktatás

Sífelszerelés kölcsönzés

Sítúrák